Αστραφτερό και Ανανεωμένο Χαμόγελο για τα Χριστούγεννα

Η αλήθεια είναι ότι ένα όμορφο χαμόγελο μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ πιο όμορφα ενώ μας βοηθά ιδιαίτερα στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Η αισθητική οδοντιατρική περιλαμβάνει το σύνολο των τεχνικών εκείνων που εξασφαλίζουν τη βελτίωση της εικόνας των δοντιών μας. Ένας τρόπος να επιτύχουμε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο είναι με τις όψεις πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης.

Τι είναι όψεις πορσελάνης και σύνθετης ρητίνης?
Οι όψεις είναι στην ουσία λεπτά «φύλλα» από κεραμικά υλικά (πορσελάνη) ή σύνθετες ρητίνες (τα υλικά των κοινών σφραγισμάτων), που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής τους εμφάνισης. Οι κεραμικές όψεις κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, ενώ οι όψεις σύνθετης ρητίνης γίνονται συνήθως άμεσα στο ιατρείο.

Η θεραπεία με όψεις πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπως οι παρακάτω:

  • Δυσχρωμίες στα δόντια που δεν βελτιώθηκαν με άλλες πιο συντηρητικές θεραπείες (π.χ. λεύκανση)
  • Μικρές ανωμαλίες/αποκλίσεις στη διάταξη των δοντιών
  • Συγγενείς ή επίκτητες ανωμαλίες στο σχήμα των δοντιών
  • Διαστήματα (κενά) μεταξύ των δοντιών που δημιουργούν στο σύνολό τους αισθητικό πρόβλημα
  • Μικρές αποτριβές ή κατάγματα

Περιπτώσεις που αντίστοιχα είναι δύσκολη ίσως και απαγορευτική η εν λόγω θεραπεία είναι:

  • Ασθενείς με βρυγμό (που τρίζουν/σφίγγουν τα δόντια τους)
  • Δόντια με εκτεταμένα κατάγματα/τερηδόνες/σφραγίσματα
  • Εκτεταμένες δυσπλασίες στην αδαμαντίνη

Τι να προτιμήσω: Όψεις πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης?

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να αποδώσουν οπτικά χαρακτηριστιστικά παρόμοια με αυτά της αδαμαντίνης με υψηλή ακρίβεια. Είναι ανθεκτικότερες στην προσρόφηση χρωστικών ουσιών σε βάθος χρόνου και διατηρούν αναλλοίωτο το σχήμα και το χρώμα τους δίνοντας αποτέλεσμα σταθερό και μόνιμο για πολλά χρόνια. Το κυριότερο μειονέκτημά τους σε σχέση με τις όψεις σύνθετης ρητίνης είναι το υψηλότερο κόστος τους.
Οι όψεις σύνθετης ρητίνης αποτελούν μία συντηρητικότερη και επανορθώσιμη αισθητική παρέμβαση. Είναι οικονομικότερη λύση παρόλα αυτά ο χρόνος ζωής τους είναι πιο περιορισμένος καθώς το υλικό τους προσροφά χρωστικές σε βάθος χρόνου και απαιτεί συντήρηση έως και αντικατάσταση.

επιλογή μεταξύ των δύο αφορά τις αισθητικές απαιτήσεις, την προσωπικότητα καθώς και την οικονομική δυνατότητα του ασθενή.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς