ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Είναι σημαντικότερο να προλαμβάνουμε τις νόσους της στοματικής κοιλότητας παρά να τις θεραπεύουμε. Κύριο μέλημά μας είναι η έγκαιρη διάγνωση των νόσων του στόματος, ο σωστός σχεδιασμός αντιμετώπισής τους και το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Στόχος ενός προληπτικού προγράμματος για παιδιά είναι η διατήρηση της υγείας αφενός των νεογιλών τους δοντιών και αφετέρου των μονίμων με αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας και ουλίτιδας.

SEALANTS

Είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των οπών και σχισμών στις μασητικές επιφάνειες των δοντιών, γρήγορα και ανώδυνα χωρίς καθόλου τρόχισμα. Τοποθετούνται στα μόνιμα δόντια από την ηλικία των 6 ετών όταν δηλαδή ανατέλλουν οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία σε λίγα λεπτά και θεωρείται απόλυτα ανεκτή από το παιδί. Ο επανέλεγχος πρέπει να γίνεται ανά έξι μήνες για την συντήρηση τους.

 • ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

  1

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

  5-10 λεπτά

ΦΘΟΡΙΩΣΗ

Είναι η τοπική εφαρμογή στο ιατρείο υψηλών δόσεων φθορίου με τη μορφή ζελέ που έχει εξαιρετικά ευχάριστη γεύση. Το φθόριο είναι ένα στοιχείο που περιέχεται και στην οδοντόκρεμα (σε χαμηλότερη συγκέντρωση) ,το οποίο κάνει τα δόντια πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα. Έχει ένδειξη κυρίως στα παιδιά και στους εφήβους αλλά και σε ομάδες ενηλίκων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν τερηδόνα (τερηδόνα ρίζας). Συνήθως κάνουμε φθορίωση αμέσως μετά τον καθαρισμό των δοντιών και η συχνότητα εφαρμογής είναι κάθε 6 μήνες.

 • ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

  1

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

  1 λεπτό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς